Sezon grillowy już co prawda za nami, ale kto powiedział że nie możemy sobie przyrządzić fantastycznego mięska w listopadzie? Rewelacyjny sposób na karczek marynowany w zalewie miodowo - octowej. Przepis znaleziony na blogu Wypieki z pasją. Polecam baaardzo :)
Składniki:
- 3-4 plastry karkówki
- 50 ml octu balsamicznego (1/5 szkl)
- 50 ml sosu sojowego (1/5 szkl)
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka brązowego cukru
- 3 łyżki łagodnego keczupu
- pieprz do smaku
Wszystkie składniki na marynatę bardzo dobrze wymieszać. Karkówkę lekko rozbić i wstawić do marynaty na minimum 2 godz ( u mnie całą noc). Zamarynowane mięso piec w piekarniku na opcji grill ok 15 min w temp 220 stopni. Smacznego :)
Bardzo podoba mi się ten przepis, jak i cały Twój blog. Przepis w najbliższym czasie wypróbuję :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie wygląda :) aż chciałoby się zjeść
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
ależ apetyczne zdjęcia :) Cieszę się że przypadł Wam przepis do gustu. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne mięsko :-)
OdpowiedzUsuńElizo, fajnie tu u Ciebie. karkówkę w podobnej marynacie jadłam już kilkakrotnie. faktycznie jest rewelacyjna. pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się, karkówkę wszyscy bardzo lubimy, więc przy najbliższej okazji wypróbuję przepis:)
OdpowiedzUsuńWypróbowałam przepis. Jest rewelacyjny. Dziękuję ,że mogłam z niego skorzystać. Pozdrawiam cieplutko:*
OdpowiedzUsuńcieszę się bardzo że smakowała :) Pozdrawiam również :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńZrobiłem taką, żonie smakowała....osobiście bardzo dobry przepis i szybki
OdpowiedzUsuń