Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


8 marca 2013

Piña colada Eton mess




Uwielbiam Eton mess. Najczęściej robię ten  truskawkowy. Dzisiaj zapraszam na bardziej południowe smaki.... ananas i kokos.... Lubicie takie smaki? Jeśli tak - powinno Wam smakować - Polecam baaardzo :)


Składniki na 4 szt:
1 puszka ananasa w kawałkach
1 łyżka cukru pudru
ok. 20szt średnich bez
400ml śmietany kremówki 30%
3-4 łyżki wiórek kokosowych


Ananasa odcedzić i ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki jeśli tego wymaga.
Śmietanę ubić na sztywno z 1 łyżką cukru. Dodać do niej kokos i wymieszać delikatnie Bezy pokruszyć na większe kawałki. 
W pucharkach układać warstwami: śmietanę, pokruszone bezy, ananasa, śmietanę a wierzch znów posypujemy bezami. Udekorować kokosem w płatkach. Podawać od razu Smacznego :)

 
 
 

10 komentarzy:

  1. kocham takie smaki!!!! zaśliniłam monitor:D mniammmmm

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł w wolnej chwili zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zasmakuje na pewno :) lubie koskos i ananas i to bardzo :) taki letni powiew!

    OdpowiedzUsuń
  4. Chyba nie miałabym cierpliwości :)
    Jak widzę bezy, to mogę je co najwyżej upychać do buzi na przemian z owocami :)
    Ale kruszyć do pucharków bym nie dala rady :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj lubię takie smaki chyba bardziej od tego truskawkowego:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak ładnie wygląda, tak delikatnie i smacznie. Lubię to połączenie, jeszcze do dziś pamietam to pyszne ciasto pina colada z Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) Dzięki Madziu :) Bardzo się cieszę że smakował :) Uwielbiam takie smaki :)

      Usuń
  7. łał jestem pod wrażeniem prezencji tego deseru .

    OdpowiedzUsuń