Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


12 września 2012

Mini kanapeczki z figami, szynką parmeńską i serem gorgonzola lub lazur

 


Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować mini-kanapeczki, które idealnie sprawdzą się na przyjęciach jako przekąska. Smaki ostre i słodkie nawzajem się przenikają i doskonale współgrają z dobrym winem ;) Jeśli lubicie sery pleśniowe i figi to polecam Wam baaardzo :)

Składniki:
ser gorgonzola lub błękitny lazur
szynka parmeńska
mini sucharki
figi
roszponka


Na sucharkach ułożyć po kawałeczku sera, szynki i figi. Całość udekorować listkiem roszponki.
Smacznego:)

 
 
 

9 komentarzy:

  1. Gorgonzola i figi to genialne połączenie. Fajny pomysł na imprezową przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię figi i sery pleśniowe też, a jeszcze nie łączyłam ich. Trzeba koniecznie spróbować.Pysznie wyglądają na Twoich fotkach.:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie wyglądają!! Takie lato na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo elegancki, wyrafinowane kanapeczki! pycha

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja figi znam tylko suszone, nie jadłam jeszcze naturalnych.
    Kanapeczka pierwsza klasa!

    OdpowiedzUsuń
  6. super poimsyla
    http://www.glamki.pl/glog/353_kanapeczka-z-figami.html

    OdpowiedzUsuń