Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


22 kwietnia 2011

Babki wielkanocne








Moje babki upieczone wg wcześniej zamieszczonego przepisu ;)
Jedna dla mojej mamy, jedna dla babci a ta trzecia dla mnie ;)


Posted by Picasa

2 komentarze:

  1. piękne babeczki :-)
    Jak to robisz, że nie opadają po wyjęciu z pieca? Pytam, bo moje po wystudzeniu opadają i robi się zakalec :(
    Dodam, że mam piec z termoobiegiem.

    Kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu ja nigdy ciast nie piekę na termoobiegu. Zawsze grzałka góra-dół. Na termoobiegu piekę mięsa, zapiekanki ziemniaczane itp. Zawsze wstawiam do nagrzanego piekarnika i nigdy nie otwieram piekarnika w trakcie pieczenia (przynajmniej przez pierwsze 30 minut. Ot i cały sekret ;) Pozdrawiam :)

      Usuń