Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


6 czerwca 2011

Pasta z avocado





Pasty na chleb są fantastyczne :) Błyskawiczne w wykonaniu są doskonałą odmianą dla tradycyjnych kanapek. Sczególnie przez nas lubiana jest pasta robiona na bazie jajek z dodatkiem avocado. Polecam :)


Składniki:
1 avocado
sok z 1/2 cytryny
3 jajka ugotowane na twardo
1 cebulka
sól, pieprz
ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
2 łyżki majonezu


 Avocado obrać i rozgnieść widelcem w miseczce (nie mielić w malakserze!). Skropić natychmiast sokiem z cytryny. Jajka pokroić drobniutko, podobnie cebulkę. Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę. Całość bardzo dokładnie wymieszać z majonezem i oliwą doprawiając do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem.

Smacznego :)





  

1 komentarz: