Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...
9 czerwca 2016
Sałatka z kukurydzą, fetą i łososiem
Idealna propozycja na błyskawiczny lekki obiad lub kolację. Ostatnio zajadam się tą sałatką codziennie. Doskonała z lampką białego wina. Podana ilość wystarczy na dwie duże porcje. Bardzo, bardzo Wam polecam :)
Składniki:
ok150-180g mieszanki sałat
1/2 puszki kukurydzy
70g zielonych oliwek bez pestki
ok.140g sera feta
8-10 pomidorków czereśniowych
1 czerwona papryka
1 długi ogórek zielony
2 puszki łososia w oleju (ok 230-250g)
1 mały pęczek cebulki dymki (2-3szt)
sól morska z ziołami lub osobno odrobina ziół prowansalskich i sól
2-3 łyżki prażonego słonecznika, dyni i orzeszków piniowych (mogą też być orzechy nerkowca)
Pomidorki przekroić na połówki, ser feta i paprykę w kostkę, ogórka w półplasterki. Cebulki w piórka razem zieloną częścią. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Dodać pozostałe składniki. Wszystko razem wymieszać zalewając olejem z puszki. Doprawić solą i posypać prażonymi ziarnami. Podawać od razu. Smacznego :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)