Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


28 kwietnia 2013

Jajka faszerowane pastą oliwkową




Jajka faszerowane to chyba jedna z najbardziej tradycyjnych przekąsek na polskich stołach....U mnie na imprezach tez zawsze sie pojawiają ale za każdym razem w innej odsłonie. Dzisiaj zapraszam Was na jajka z pasta oliwkową. Polecam baaardzo :)


Składniki:
9 jajek ugotowanych na twardo
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz
garść oliwek czarnych wędzonych (ewentualnie zwykłe)
1 ogórek kiszony (tylko jeśli oliwki są zwykłe - jeśli wędzone - pominąć)
mała cebulka
odrobina zielonej dymki lub szczypiorku
koperek do dekoracji

Jajka przekroić wzdłuż i wyjąć delikatnie żółtka. Oliwki obrać z pestek, Ogórka i cebulkę drobno posiekać. Wszystko razem umieścić w malakserze i zmiksować. Majonezu dodać tyle by konsystencja pasty była zadowalająca. Doprawić solą i pieprzem. Jajka napełniać przy pomocy worka dekoratorskiego z końcówką np 2c. W każde jajko powbijać gałązkę koperku. Smacznego :)


 
 

1 komentarz:

  1. Wypróbowałam przepis. Jajka wyszły całkiem smaczne. Dziękuję i pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń