Troszkę inny deser ;) 
Tym razem coś z kuchni chińskiej  Można też robić ananasy, ale wychodzą twardsze lub po prostu jabłka to już bardziej polskie wtedy wychodzi 
Składniki:
Wszystkie składniki (oprócz bananów oczywiście ;) dokładnie zmiksować i wstawić do lodówki na 1/2 godz
Banany pokroić wzdłuż lub jak są duże to jeszcze dodatkowo na pół
Moczyć w cieście i smażyć na złoto:)
Na talerzyku zrobić esy floresy z miodu lub np. sosu czekoladowego (są takie gotowe). Położyć kawałki banana, posypać cukrem pudrem, na to płatki migdałów, a obok bita śmietana . Można też polać odrobiną advocata ;)
Składniki:
- 4 twarde banany
 - 1/2 szkl. mąki tortowej
 - 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej
 - 1 jajko
 - 1/2 szkl. mleka
 - 1 łyżka cukru
 
Wszystkie składniki (oprócz bananów oczywiście ;) dokładnie zmiksować i wstawić do lodówki na 1/2 godz
Banany pokroić wzdłuż lub jak są duże to jeszcze dodatkowo na pół
Moczyć w cieście i smażyć na złoto:)
Na talerzyku zrobić esy floresy z miodu lub np. sosu czekoladowego (są takie gotowe). Położyć kawałki banana, posypać cukrem pudrem, na to płatki migdałów, a obok bita śmietana . Można też polać odrobiną advocata ;)
Smacznego :)


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz