Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


27 kwietnia 2011

Błyskawiczna zupa - krem z cebuli

 

Nie wiem czy jest jeszcze jakaś zupa którą się robi równie szybko ;)
Bardzo smaczna, delikatna w smaku, najlepiej smakuje z grzankami ziołowymi lub groszkiem ptysiowym :) Ja robię ja w thermomixie, ale z powodzeniem może być wykonana w tradycyjny sposób :) Polecam baaaaaaardzo.


Składniki:
100-120g cebuli
100g serka topionego
20g mąki pszennej
200 ml śmietany
koperek lub szczypiorek
ok 750 ml rosołu lub dwie kostki rosołowe domowe



Wszystkie składniki zmiksować, dodać rosół (lub wodę i dwie kostki rosołowe). Zagotować i gotować przez ok. 8 minut. Po tym czasie jeszcze raz zmiksować i podawać posypane koperkiem lub szczypiorkiem :)  Smacznego :)










2 komentarze:

  1. a co to to żółte co pływa po wierzchu? :)

    OdpowiedzUsuń