Do przygotowania tego obiadu możecie wykorzystać Waszą ulubioną rybę pod warunkiem, że nie jest na liście zakazanych :) (klik). Obiad szybki i smaczny. Polecam :)
POZOSTAŁE WYTYCZNE DOTYCZĄCE DIETY ORAZ POSIŁKÓW NA I i II ŚNIADANIE ORAZ KOLACJĘ SĄ POD TYM LINKIEM - (KLIK)
Składniki:
100g ziemniaków
100g filetu ryby
2 łyżeczki oliwy
łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
rozmaryn
3/4 łyżeczki musztardy francuskiej
mix sałat+pomidor+ogórek+oliwa
odrobina koperku
Rybę skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Następnie doprawić solą, pieprzem, odrobiną rozmarynu i posmarować wierzch musztarda francuską. Folię posmarować łyżeczką oliwy i zawinąć w nią filet. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25minut w temp 180 stopni.
W tym czasie ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Ugotowane zgnieść na puree.
Na talerz wyłożyć ziemniaki i oprószyć je koperkiem, obok ułożyć gotową rybę oraz sałatkę.
Smacznego :)
No to sobie dziś upichcę, z łososiem. Nawet ostatnio myślałam o musztardzie jako dodatku do dania głównego. Właśnie dziś mam ochotę na takie danie. Tylko ten ogórek z pomidorem to słyszałam, że nie jest dobre połączenie, bo podobno sok z ogórków niszczy w całości wit. C w pomidorach. Wystarczy łyżeczka soku, by zniszczyć wit.C w 3 litrach. Dodam sobie kiszone, podobno takie rozwiązanie jest korzystne :-).
OdpowiedzUsuńo widzisz.... Zapomniałam o tym całkiem :) Masz rację :) Podobno nie łączy się ogórka z pomidorem :)
Usuńupichciałm dziś - rewelacja!
OdpowiedzUsuń