Pasty na chleb są fantastyczne :) Błyskawiczne w wykonaniu są doskonałą odmianą dla tradycyjnych kanapek. Sczególnie przez nas lubiana jest pasta robiona na bazie jajek z dodatkiem avocado. Polecam :)
Składniki:
1 avocado
sok z 1/2 cytryny
3 jajka ugotowane na twardo
1 cebulka
sól, pieprz
ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
2 łyżki majonezu
Avocado obrać i rozgnieść widelcem w miseczce (nie mielić w malakserze!). Skropić natychmiast sokiem z cytryny. Jajka pokroić drobniutko, podobnie cebulkę. Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę. Całość bardzo dokładnie wymieszać z majonezem i oliwą doprawiając do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem.
Smacznego :)
oj, już czuję ten smak, rewelacja!
OdpowiedzUsuńA moje avocado było tak soczyste że pasta wyszła płynna, ten sok odlać czy jak sobie z tym poradzić ? (może avocado było za dojrzałe ?)
OdpowiedzUsuń