Zawsze w zamrażarce mam ciasto francuskie na wypadek niespodziewanej wizyty gości ;) Cokolwiek się z niego wymyśli - jest błyskawiczne w wykonaniu. Do tej pory robiłam z ciasta francuskiego ciasteczka w formie otwarych kwadracików z owocami takich jak tu , lub rogalików z czekoladą. Dziś postanowiłam skorzystac z przepisu znalezionego na White Plate i w cieście francuskim zapiec ananasa
Polecam :)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 puszka ananasa
- gruby cukier (ja użyłam brązowego)
- cynamon
- 1 jajko
Ciasto francuskie odmrozić i pokroić na wadraty lub prostokąty. Ananasa odcedzić. Jeśli jest w krążkach to przekroić każdego na pół i ukłądać diepołówki na kawałku ciasta. jeśli jes już kojonu to po łyżce :) Dokładnie zlepić brzegi ciasta. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać ckrem i cynamonem. Piec ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz