Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


28 czerwca 2011

Jajka faszerowane

 


Jedna z najpopularniejszych przekąsek na stołach nie tylko w okresie Wielkanocy ;) Jajka faszerowane można jeść na wiele sposobów. Najczęsciej jednak na moim stole pojawiają się te z pieczarkami i korniszonem. Polecam :)


Składniki:
  • 5 jajek
  • kilka pieczarek marynowanych
  • 1 korniszon
  • 1 mała cebulka
  • odrobina majonezu
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • koperek

Jajka ugotować, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć i zmiksować razem z cebulą, ogórkiem i pieczarkami. Dodać odrobinę majonezu dla uzyskania konsystencji pasty. Dosać pokrojony koperek. Doprawić. Szprycą z szeroką okrągłą końcówką nadziewać jajka.
Smacznego :)


  


Posted by Picasa

4 komentarze:

  1. jajka faszerowane to niezastąpiony element na stole;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm ;]
    jakie smakowite zdjęcia!
    podoba mi się ten pieczarkowy farsz.

    OdpowiedzUsuń
  3. zrobiłam wg. tego przepisu wyszło pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubie jaja faszerowane, zwłaszcza te na gorąco a Twój przepis musze koniecznie wypróbować.

    OdpowiedzUsuń