Strony

6 czerwca 2011

Pasta z avocado





Pasty na chleb są fantastyczne :) Błyskawiczne w wykonaniu są doskonałą odmianą dla tradycyjnych kanapek. Sczególnie przez nas lubiana jest pasta robiona na bazie jajek z dodatkiem avocado. Polecam :)


Składniki:
1 avocado
sok z 1/2 cytryny
3 jajka ugotowane na twardo
1 cebulka
sól, pieprz
ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
2 łyżki majonezu


 Avocado obrać i rozgnieść widelcem w miseczce (nie mielić w malakserze!). Skropić natychmiast sokiem z cytryny. Jajka pokroić drobniutko, podobnie cebulkę. Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę. Całość bardzo dokładnie wymieszać z majonezem i oliwą doprawiając do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem.

Smacznego :)





  

2 komentarze:

  1. oj, już czuję ten smak, rewelacja!

    OdpowiedzUsuń
  2. A moje avocado było tak soczyste że pasta wyszła płynna, ten sok odlać czy jak sobie z tym poradzić ? (może avocado było za dojrzałe ?)

    OdpowiedzUsuń