Jedna z najpopularniejszych przekąsek na stołach nie tylko w okresie Wielkanocy ;) Jajka faszerowane można jeść na wiele sposobów. Najczęsciej jednak na moim stole pojawiają się te z pieczarkami i korniszonem. Polecam :)
Składniki:
- 5 jajek
- kilka pieczarek marynowanych
- 1 korniszon
- 1 mała cebulka
- odrobina majonezu
- sól, pieprz, papryka słodka
- koperek
Jajka ugotować, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć i zmiksować razem z cebulą, ogórkiem i pieczarkami. Dodać odrobinę majonezu dla uzyskania konsystencji pasty. Dosać pokrojony koperek. Doprawić. Szprycą z szeroką okrągłą końcówką nadziewać jajka.
Smacznego :)
jajka faszerowane to niezastąpiony element na stole;)
OdpowiedzUsuńmmm ;]
OdpowiedzUsuńjakie smakowite zdjęcia!
podoba mi się ten pieczarkowy farsz.
zrobiłam wg. tego przepisu wyszło pysznie.
OdpowiedzUsuńBardzo lubie jaja faszerowane, zwłaszcza te na gorąco a Twój przepis musze koniecznie wypróbować.
OdpowiedzUsuń