Korzystacie w kuchni z brązowego cukru? Ja od jakiegoś czasu bardzo chętnie go używam głównie do wypieków ale i nie tylko.... Jaka jest różnica między brązowym, a białym cukrem? A no taka że biały jest pozbawiony podczas procesów technologicznych melasy (można przeczytać o nim tutaj klik). Zatem żeby powstał na nowo wystarczy połączyć ze sobą te dwa składniki. Jeśli dodamy jej mniej otrzymamy jasno-brązowy cukier, jeśli więcej cukier wyjdzie ciemny. I już .... To wszystko. Jeśli lubicie brązowy cukier - polecam Wam baaardzo :)
Składniki:
1 szkl. cukru
1-2 łyżki melasy
Cukier wymieszać bardzo dokładnie z melasą. I już gotowe..... Szybko i prosto.
Smacznego :)
na to nie wpadłam, żeby zrobić sobie sama w domu:)
OdpowiedzUsuńnieźle, fajny pomysł ;)
OdpowiedzUsuńNie ma potrzeby kupować s koro można zrobić samemu.
OdpowiedzUsuńŚwietne rozwiązanie:-)
OdpowiedzUsuńno tak, potwierdziła się reguła, że najlepsze rozwiązania to te najprostsze...
OdpowiedzUsuń