Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


16 kwietnia 2011

Banany w cieście




Troszkę inny deser ;)
Tym razem coś z kuchni chińskiej  Można też robić ananasy, ale wychodzą twardsze lub po prostu jabłka to już bardziej polskie wtedy wychodzi

Składniki:

  • 4 twarde banany
  • 1/2 szkl. mąki tortowej
  • 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 łyżka cukru

Wszystkie składniki (oprócz bananów oczywiście ;)  dokładnie zmiksować i wstawić do lodówki na 1/2 godz
Banany pokroić wzdłuż lub jak są duże to jeszcze dodatkowo na pół
Moczyć w cieście i smażyć na złoto:)

Na talerzyku zrobić esy floresy z miodu lub np. sosu czekoladowego (są takie gotowe). Położyć kawałki banana, posypać cukrem pudrem, na to płatki migdałów, a obok bita śmietana . Można też polać odrobiną advocata ;)
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz