Troszkę inny deser ;)
Tym razem coś z kuchni chińskiej Można też robić ananasy, ale wychodzą twardsze lub po prostu jabłka to już bardziej polskie wtedy wychodzi
Składniki:
Wszystkie składniki (oprócz bananów oczywiście ;) dokładnie zmiksować i wstawić do lodówki na 1/2 godz
Banany pokroić wzdłuż lub jak są duże to jeszcze dodatkowo na pół
Moczyć w cieście i smażyć na złoto:)
Na talerzyku zrobić esy floresy z miodu lub np. sosu czekoladowego (są takie gotowe). Położyć kawałki banana, posypać cukrem pudrem, na to płatki migdałów, a obok bita śmietana . Można też polać odrobiną advocata ;)
Składniki:
- 4 twarde banany
- 1/2 szkl. mąki tortowej
- 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- 1/2 szkl. mleka
- 1 łyżka cukru
Wszystkie składniki (oprócz bananów oczywiście ;) dokładnie zmiksować i wstawić do lodówki na 1/2 godz
Banany pokroić wzdłuż lub jak są duże to jeszcze dodatkowo na pół
Moczyć w cieście i smażyć na złoto:)
Na talerzyku zrobić esy floresy z miodu lub np. sosu czekoladowego (są takie gotowe). Położyć kawałki banana, posypać cukrem pudrem, na to płatki migdałów, a obok bita śmietana . Można też polać odrobiną advocata ;)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz