Uwielbiam kanie... Jadam je jednak tylko wówczas gdy zostaną zaakceptowane przez mojego tatę - w innym wypadku nigdy bym się nie odważyła :) A jeśli kanie to najczęściej smażone. Zapraszam :)
Składniki:
6-8 kani
sól, pieprz
mąka
3 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Kanie dokładnie umyć, usunąć nóżki. Doprawić solą i pieprzem. Obtoczyć dokładnie w mące a następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron.
Smacznego :)
Mój ojciec zawsze mówił, że smażone kanie smakują trochę jak schabowe ;) Prawda to?
OdpowiedzUsuńmój mówi tak samo:) uwielbiam je, kojarzą mi się z dzieciństwem, ale do schabowego to tak minimalnie bym powiedziała, dla mnie grzyb, a mięso to jednak różnica:)
UsuńTak przyrzadzone kanie to przysmak mojego Mezczyzny.
OdpowiedzUsuńu nas kanie nie rosną... niestety
OdpowiedzUsuńniczym schaboszczaki! rewelacja
OdpowiedzUsuńDziś mam zamiar usmażyć tak portobello :)
OdpowiedzUsuńOch, kiedyś jadłam, były pyyyyszne!:)
OdpowiedzUsuń