Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


16 lutego 2013

Sałatka z groszku i tuńczyka w musztardowym dresingu




Błyskawiczna pyszna sałatka na bazie groszku konserwowego i tuńczyka. Urodą nie grzeszy więc raczej nie nadaje się na stół imprezowy, ale na pyszną kolacyjkę będzie jak znalazł ;) Polecam bardzo :)


Składniki:
1 puszka groszku konserwowego
150g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (można tez dodać obraną wędzoną makrelę)
3 ogórki kiszone lub konserwowe

składniki na sos:
4 łyżki majonezu
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
1/2 łyżeczki musztardy stołowej
1-2 łyżeczki musztardy francuskiej


Ogórka pokroić w kosteczkę, Groszek i tuńczyka odcedzić na sitku. Wymieszać i przełożyć do salaterki. Składniki na sos wymieszać i podać osobno w miseczce. Można tez całość od razu wymieszać. Schłodzić ok. 30 min w lodówce.
Smacznego :)



 
 

2 komentarze:

  1. o, ale ciekawe połączenie. interesujący pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mm, uwielbiam tę sałatkę! Często dodaję jeszcze kukurydzę :)

    OdpowiedzUsuń