Fantastyczna propozycja na upalne dni. Podobne cudo widziałam już między innymi tutaj (klik), a dzisiaj sama się pokusiłam o jego zrobienie. Błyskawiczny w przygotowaniu bardzo efektowny owocowy deser. Zachwyci każdego. Polecam Wam baaardzo :)
Składniki:
1 średni arbuz
500ml śmietany kremówki 36%
cukier puder do smaku
do dekoracji:
posypka z karmelizowanych orzechów (klik) lub prażone płatki migdałów
wiórki kokosowe
dowolne owoce
Górę i dół arbuza odciąć. Środek wyciąć ostrym nożem tworząc walec. Wyrównać. Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder do smaku. Arbuza wytrzeć dokładnie ręcznikiem papierowym z soku i wysmarować dokładnie śmietaną. Boki obsypać orzechami lub uprażonymi płatkami migdałów. Górę udekorować wiórkami kokosowymi i dowolnymi owocami. Podawać od razu. Smacznego :)
Ojej jakie śmieszne:) Takiego środka się nie spodziewałam:) Podziwiam, że udało Ci się takie coś wkroić.
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńteż to widziałam ostatnio! rewelacyjny pomysł! na letnie przyjęcia uważam bomba - i nie kaloryczna;)
OdpowiedzUsuńgenialna jesteś:) hihihi
OdpowiedzUsuńWOW!Jestem pod wrażeniem :)
OdpowiedzUsuńniezłe:D
OdpowiedzUsuńHaha, bardzo pomysłowe.
OdpowiedzUsuńFantastyczny tort z niespodzianka!
OdpowiedzUsuńHehe..fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńWidziałam takie w sieci z ubitym mlekiem kokowosym :)
OdpowiedzUsuńale boski! Nigdy nie słyszałam o arbuzowym torcie.
OdpowiedzUsuńteż robiłam :) jednak postawiłam na okrągłą formę ;) http://gotujzrodzinka.pl/dla-dzieci/deser/arbuzowy-tort-nie-tort/
OdpowiedzUsuń