Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


1 maja 2014

Indyk pieczony z suszonymi pomidorami na kanapki

 

Przepyszna domowa wędlina dla miłośników zdrowego żywienia i dla wszystkich dbających o linię. Indyk wychodzi soczysty, mięciuteńki..... po prostu pyszny! Bardzo, bardzo Wam polecam :)
 

Składniki:
800g piersi z indyka
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka papryki słodkiej
odrobina pieprzu
2 łyżeczki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią (użyłam Kamis klik)
1 łyżka oleju

Przyprawy utrzeć w moździerzu, dodać olej i utrzeć raz jeszcze. Marynata dokładnie natrzeć indyka. Wsadzić do rękawa do pieczenia i wstawić do lodówki na 24 godz.
Po tym czasie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec  w temp. 180 stopni przez ok. 60 minut. Po tym czasie wyjąc i wystudzić. 
Smacznego :)

 





3 komentarze:

  1. Dziękuję za przepyszny pomysł, uwielbiam domowe wędliny ! Pozdrawiam - M.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię domową wędlinę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszna wędlinka:) pomidorowe dodatki bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń