Maj to cudowny czas.... Wszystko zaczyna budzić sie do życia. Słońce coraz śmielej grzeje pomagając wiośnie zdecydować sie ostatecznie na pozostanie :)
Maj to także początek cudownego okresu grillowego, który tak bardzo kochamy :)
Maj to także początek cudownego okresu grillowego, który tak bardzo kochamy :)
Dzisiaj zapraszam Was na przepyszne nowości od Firmy Hańderek - zdecydowanie na stałe wchodzą do naszego menu... Kiełbaski góralskie (z serem), włoskie (z suszonymi pomidorami) i piekło w gębie (dla nieco odważniejszych podniebień ;) Pyszne zdecydowane w smaku. Bardzo Wam polecam :) Ilość składników musicie sobie dopasować do ilości porcji, bo zapewniam, że na jednej nie poprzestaniecie :)
Składniki:
kiełbaski włoskie Hańderek
kiełbaski góralskie Handerek
serek camembert
boczek wędzony
mieszanka sałat z roszponką
suszone pomidory w oleju z żurawiną
ser feta
kiełki rzodkiewki (opcjonalnie)
tarty ser grana padano lub inny
Sałatę umyć osuszyć i wymieszać z pokrojonymi suszonymi pomidorami. zalać oliwą z zalewy, dodać pokrojony w kosteczkę ser feta i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na półmisek.
Kiełbaski ponacinać leciutko ukośnie. Boczek pokroić w plastry. Grillować starannie z każdej strony. Pod koniec na grillu lub patelni grillowej przygotować ser również podsmażając go z każdej strony.
Wszystko wyłożyć na wcześniej przygotowaną sałatkę. Posypać tartym serem i kiełkami. Podawać od razu. Smacznego :)
i tak o to z prostej kiełbaski powstało wykwintne danie :)
OdpowiedzUsuńWyśmienicie! ;-)
OdpowiedzUsuńAleż to epicko wygląda
OdpowiedzUsuń