Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...
2 lipca 2014
Jajecznica z boczniakami, duszoną cebulką i porem
Kto powiedział, że jajecznica musi być nudna? Pyszna cudownie aromatyczna budząca wszystkich domowników swym zapachem. Bardzo, bardzo Wam polecam :)
Składniki:
250g boczniaków (doskonałe będą również kurki)
2 cebule
1/2 małego pora
1-2 łyżki masła
7-8 jajek
sól, pieprz
rozmaryn
Boczniaki umyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, a pora w piórka.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć boczniaki na złoto. Zdjąć z ognia. Rozgrzać ponownie masło, wrzucić cebulę i pora i podsmażyć. Pod koniec dodać znów boczniaki i lekko doprawić solą, pieprzem i oprószyć rozmarynem. Wbić jajka i cały czas mieszając usmażyć do ulubionej konsystencji (ja preferuję leciuteńko ściętą). Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
hm! uwielbiam jajecznicę, a ta wersja jest intrygująca :)
OdpowiedzUsuńcud miód, pychotka…….
OdpowiedzUsuńhttp://bit.ly/pakietmedyczny