Pyszne jednogarnkowe danie obiadowe :) Powstało zupełnie przypadkowo, ale zakochaliśmy się w nim od pierwszego .... kęsa :) Przygotowywane bardzo podobnie do klasycznej fasolki po bretońsku (klik). Mocno sycąca i rozgrzewająca. Bardzo, bardzo Wam polecam :)
Składniki:
400g ciecierzycy
500g kiełbasy
150g szynki
1 puszka białej fasoli konserwowej
1,5 litra rosołu lub bulionu warzywnego
sól, pieprz, papryka słodka
ok 2 łyżki majeranku
2-3 ząbki czosnku
2-3 cebule
2 liście laurowe
2 ziela angielskie
2 ziela angielskie
1 przecier pomidorowy (190g)
1-2 łyżki mąki (opcjonalnie)
Uwielbiam fasolkę po bretońsku i myślę, że w takiej w wersji też będzie mi smakować :)
OdpowiedzUsuńOoo super! Wypróbuję!
OdpowiedzUsuńWpadnij do mnie na łososia, lub fit frytki! :)
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Zapraszam!:)
Wypróbowałam - rewelacja ! :)
OdpowiedzUsuńSuper :) szalenie mi miło :)
UsuńSuper przepis będę musiał spróbować, tym bardziej że fajnie wygląda a ciecierzycy jeszcze nie jadłem.
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mojego katalogu z ciekawymi stronami i blogami gdzie można zareklamować swój blog w kategorii. Wpis darmowy.
Pozdrawiam.
www.wycinek.com