Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...
30 grudnia 2013
Drink bombardini, bombardino
Idealny na zimowe wieczory, pyszny rozgrzewający napój, a raczej drink :) Bombardini czasem nazywany bombardino to ciepły likier jajeczny z grubą warstwą bitej śmietany. Bardzo pyszna propozycja. Jeśli lubicie to pozwoliłam sobie przypomnieć ten przepis... Jeśli nie znacie - spróbujcie koniecznie :) Polecam baaaardzo :)
Składnki na dwie porcje :
350ml likieru advocat (klik)
350ml śmietany kremówki
cukier puder do smaku
cynamon do posypania
Śmietanę ubić na sztywno z odrobiną cukru pudru. Likier podgrzać (nie gotować). Przelać do dużych kieliszków lub szklaneczek do połowy. Drugą połowę uzupełnić bitą śmietaną. Można delikatnie posypać cynamonem lub czekoladą.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
w końcu coś o drinkach i koktajlach na blogach kulinarnych!
OdpowiedzUsuńtrzeba zapełnić tą niszę, czekam na więcej ciekawych pomysłów ;)
u mnie szykuje się notka o pracy barmana i szeroko pojętej gastronomii,
Zapraszam, pozdrawiam i dodaję do obserwowanych!
Coś wspaniałego... :) Uwielbiam adwokat, a jeszcze ta kremówka! Cudo.
OdpowiedzUsuńoj bardzo smakowita rozpusta :)
OdpowiedzUsuńOoooo...ja z dostawą do domu poproszę :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNarobiłam błędów literowych. Teraz sprawdzam. Który z przepisów jest oryginalny z dodatkiem kawy, czy brandy, do tych powyższych składników.
OdpowiedzUsuń