Cudownie pyszny deser inspirowany moim ukochanym tortem bezowym - dakłas.
Błyskawiczny w przygotowaniu, a przy tym bardzo efektowny. Bardzo pyszna porcja kalorii na którą można sobie czasem pozwolić :) Bardzo, bardzo Wam polecam :)
Składniki:
330ml śmietany kremówki 30-36%
130g masy kajmakowej
8 szt daktyli suszonych
garść orzechów włoskich
70g ciastek owsianych
ponadto:
4 szt bezików pokruszonych
4 szt bezików pokruszonych
4 szt daktyli do dekoracji
4 szt orzechów do dekoracji
4 szt bezików do dekoracji
4 szt ciasteczek owsianych do dekoracji
Ciasteczka owsiane rozgnieść i przełożyć na dno 4 pucharków lub kieliszków.
Kremówkę ubić na sztywno, dodać masę kajmakową i zmiksować. Dodać pokrojone daktyle i orzechy i wymieszać. Krem przełożyć do pucharków. Na wierzchu pokruszyć beziki. Dodatkowo udekorować daktylami i orzechami oraz bezami. Schłodzić. Smacznego :)
same pyszności:) jak dal mnie niebo w gębie;)
OdpowiedzUsuńTaki deser musi być cudowny! ; )
OdpowiedzUsuńChętnie bym zjadła takie cudo! *.*
Piękny deser i ładnie go podałaś.:)
OdpowiedzUsuńPięknie podany……….i zapewnie niebińsko smakuje
OdpowiedzUsuńhttp://bit.ly/pakietmedyczny