Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic...Poczuj ze mną jej smak...


29 sierpnia 2013

Naczynia żaroodporne firmy TERMSIL



Dzisiaj chciałabym powiedzieć Wam kilka słów o naczyniach żaroodpornych firmy TERMSIL.
Osobiście bez takowych nie wyobrażam sobie kuchni. Doskonale nadają się do pieczenia zarówno mięs oraz warzyw i zapiekanek.




Produkty TERMSIL wykonane są z termicznego szkła boro-krzemowego, które poprawia komfort pieczenia i przechowywania produktów. Wysoka wytrzymałość szkła pozwala na korzystanie z  naczynia w dużym zakresie temperatur od +500 do -50 stopni. Dzięki temu w tym samym naczyniu wcześniej przygotowaną potrawę możemy zamrozić, by po jakimś czasie znów podgrzać ją w piekarniku.





System Grill&Drop to opatentowana przez TERMSIL technologia, która pozwala chronić potrawę przed przywieraniem oraz zapewnia jej odpowiednie nawilżenie, dzięki temu grillowane mięso oraz warzywa są aromatyczne, soczyste i wyjątkowo smaczne. System GRILL & DROP wymusza termoobieg aromatu i pary wodnej



Zastosowanie kropli szklanych w pokrywie daje efekt równomiernego nawilżenia potrawy, natomiast ryfle szklane na dnie naczynia chronią potrawę przed przywieraniem czego efektem jest aromatyczne i soczyste mięso


Naczynia żaroodporne TERMISIL mogą być stosowane w lodówce i zamrażarce, piekarniku, kuchence mikrofalowej oraz na kuchenkach elektrycznych. Są proste w utrzymaniu czystości, łatwe w czyszczeniu również w zmywarkach, nie matowieją. Szkło boro-krzezmowe TERMSIL nie wchodzi w reakcje z żywnością, nie przechodzi zapachem i smakiem i jest bez alergenów. Jest odporne na zarysowania, bezpieczne i zdrowe oraz posiada świadectwo jakości zdrowotnej PZH. Szkło Boro-krzemowe jest w 100% produktem ekologicznym  Produkty TERMSIL posiadają 10-letnią gwarancję . 





Naczynia TERMSIL są produkowane w wielu różnych rozmiarach i ciekawych wzorach dzięki czemu przygotowane potrawy mogą być podawane w nich bezpośrednio na stół. 

 




Za możliwość przetestowania produktu dziękuję Firmie







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz