Strony

10 czerwca 2014

Sernik z truskawkami i mleczkiem kokosowym


Pyszny, delikatny, idealnie kremowy, leciuteńko kokosowy z najpyszniejszymi owocami na świecie :) Błyskawiczny w przygotowaniu - w zasadzie robi się sam :)  Bardzo, bardzo Wam polecam :)


Składniki na spód:
250g owsianych ciasteczek kokosowych
70g masła

Wszystko dokładnie zmiksować. Dno tortownicy (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Boki natłuścić. Masą ciasteczkową wylepić spód tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki na 30 minut.

Składniki na masę serową:
1 kg białego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie lub wiaderkowego na serniki
400g mleczka kokosowego w puszce
40g budyniu waniliowego w proszku
3 jajka
100g białej czekolady
4 kopiate łyżki cukru (jak wolicie słodsze można dać 5)
1 cukier waniliowy
truskawki do poukładania na wierzch

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki zmiksować i wylać na ciasteczkowy spód.  Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i przekrojone na pół truskawki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut w temp. 175 stopni. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, a sernik wystudzić w  uchylonym piekarniku.
Smacznego :)







6 komentarzy:

  1. rewelacja, chętnie zjadłabym taki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda obłędnie;
    www.magicznakuchnia.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ on bosko wygląda... Narobiłaś mi apetytu (a która to godzina!) :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda zarąbiście i tak smakuje - już go robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy truskawki trzeba układać tak jak na zdjęciach czy można odwrotnie. Przekrojoną stroną na masę sernikową?
    Proszę o szybką odpowiedź. Chcę zrobić teściowi na urodziny.

    OdpowiedzUsuń