Strony

6 lipca 2015

Makaron z cukinią i fetą



Przepyszne błyskawiczne danie obiadowe, idealne w cieplejsze dni, kiedy to nie ma się ochoty na ciężkie mięsne obiady jak i na długie stanie w kuchni przy garach. Przygotowanie go zajmie zaledwie 15 minut. Miłośnicy cukinii powinni być zachwyceni. Przepis znaleziony w magazynie "Moje smaki życia" Polecam i to baaaardzo :)

Składniki:
500g makaronu razowego "świderki"
2 młode cukinie
1 cebula
4 ząbki czosnku
olej do smażenia
natka pietruszki
bazylia suszona
sól
300g sera feta

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać przeciśnięty czosnek i chwilę podsmażać. Dodać pokrojoną w pół-talarki cukinię (w skórce), oraz posiekaną natkę pietruszki i odrobinę suszonej bazylii. Całość smażyć 5-6 minut. Lekko posolić. Wrzucić wcześniej ugotowany makaron i wymieszać. Podawać posypane tarta lub pokrojoną w kostkę fetą. Smacznego :)





1 komentarz:

  1. Wyglada pysznie a ja czekam na przepis na jogurtowca, ktorego Pani ostatnio dodala na fb mial taki mus o kolorze pomaranczowym ? nie moge sie doczekac tego przepisu pozdrawiam ;)))

    OdpowiedzUsuń