Strony

19 maja 2014

Sorbet brzoskwiniowy


Fantastyczny przygotowany w kilka chwil przepyszny sorbet. Zdecydowanie lżejsza wersja lodów na coraz cieplejsze dni. Powinna posmakować nie tylko najmłodszym :) Bardzo Wam polecam - sorbet zniknął błyskawicznie :)

Składniki:
1 puszka brzoskwiń
1/2 szkl soku spod brzoskwiń 

3 łyżki cukru pudru 
3 łyżki syropu triple sec
sok  z 1/2 cytryny

sok z 1 dużej pomarańczy

Wszystkie składniki bardzo dokładnie zmiksować razem. Przelać do pojemnika i zamrażać min. 4 godziny, a najlepiej całą noc. (warstwa sorbetu nie powinna przekraczać ok 4cm grubości). Zamrożony sorbet przed podaniem zmiksować malakserem. Gałki sorbetu nakładać do miseczek. Udekorować kawałkami owoców i listkiem mięty.
Smacznego :)



 

3 komentarze: