Strony

4 listopada 2013

Makaron farfalle z avokado i łososiem




Błyskawiczny, pyszny makaron. Ostatnio coraz częściej doceniam takie dania, których przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Przepis znalazłam w książeczce "Makarony i sosy". Polecam baaardzo :)


Składniki:
400g makaronu farfalle (kokardki lub może być też inny)
1 awokado
ok 250g wędzonego łososia
250ml śmietany 18%
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
2 łyżki posiekanego koperku


Makaron ugotować al dente. Awokado obrać i zmiksować, dodać sok z cytryny i śmietanę. Zmiksować raz jeszcze i doprawić. Na koniec dodać koperek.
Makaron wymieszać z pasta awokado, wyłożyć na talerz a na wierzch ułożyć kawałki wędzonego łososia.
Smacznego :)

 
 
 
 
 

2 komentarze: