Uwielbiam Eton mess. Najczęściej robię ten truskawkowy. Dzisiaj zapraszam na bardziej południowe smaki.... ananas i kokos.... Lubicie takie smaki? Jeśli tak - powinno Wam smakować - Polecam baaardzo :)
Składniki na 4 szt:
1 puszka ananasa w kawałkach
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka cukru pudru
ok. 20szt średnich bez
400ml śmietany kremówki 30%
3-4 łyżki wiórek kokosowych
3-4 łyżki wiórek kokosowych
Ananasa odcedzić i ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki jeśli tego wymaga.
Śmietanę ubić na sztywno z 1 łyżką cukru. Dodać do niej kokos i wymieszać delikatnie Bezy pokruszyć na większe kawałki.
W
pucharkach układać warstwami: śmietanę, pokruszone bezy, ananasa,
śmietanę a wierzch znów posypujemy bezami. Udekorować kokosem w płatkach. Podawać od razu Smacznego :)
super pomysł ;d
OdpowiedzUsuńkocham takie smaki!!!! zaśliniłam monitor:D mniammmmm
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł w wolnej chwili zrobię:)
OdpowiedzUsuńZasmakuje na pewno :) lubie koskos i ananas i to bardzo :) taki letni powiew!
OdpowiedzUsuńChyba nie miałabym cierpliwości :)
OdpowiedzUsuńJak widzę bezy, to mogę je co najwyżej upychać do buzi na przemian z owocami :)
Ale kruszyć do pucharków bym nie dala rady :P
Oj lubię takie smaki chyba bardziej od tego truskawkowego:-)
OdpowiedzUsuńJak ładnie wygląda, tak delikatnie i smacznie. Lubię to połączenie, jeszcze do dziś pamietam to pyszne ciasto pina colada z Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuń:) Dzięki Madziu :) Bardzo się cieszę że smakował :) Uwielbiam takie smaki :)
Usuńłał jestem pod wrażeniem prezencji tego deseru .
OdpowiedzUsuń