Jeden z najlepszych chlebów z automatu jaki jadłam. Błyskawiczny w wykonaniu, nieskomplikowany. Zawsze się udaje... a jak pachnie.... Polecam baaaaaaardzo zwłaszcza jeszcze ciepły z prawdziwym masełkiem :)
Składniki:
- 405 ml wody
- 2 płaskie łyżeczki soli
- 1 łyżka cukru
- 560g mąki pszennej
- 130g mąki żytniej
- 2 łyżeczki suszonych drożdży
- 150g orzechów włoskich
Wszystkie składniki (za wyjątkiem orzechów) wsypać do automatu w podanej kolejności. Ustawić program na chleb francuski. Po kilku minutach wyrabiania dodać orzechy. Zdarzyło mi sie kilka razy nie mieć pełnych 150 g orzechów i wtedy uzupełniałam słonecznikiem - tez jest pyszny ;)
Smacznego :)
ale piekny Ci wyrósł
OdpowiedzUsuńŚliczny ma kolor i ten środeczek tak apetycznie wygląda! Zjadłabym taką kromeczkę z masełkiem...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Asiek