Błyskawiczne i pyszne roladki Świetnie pasują jako przekąska. Jeden z najbardziej znanych przepisów Nigelli z Forever Summer. Polecam :)
Składniki:
1 bakłażan
sól
oliwa
1/2 opakowania sera feta
spora garść liści mięty
świeże chili (ewentualnie szczypta w proszku)
Bakłażana pokroić wzdłuż na plastry o grubości ok. 5-7 mm. Posolić i odstawić na 30 minut.
W tym czasie fetę rozgnieść widelcem, dodać pokrojoną miętę i doprawić chili.
Bakłażana pokropić oliwą i smażyć na grillu z dwóch stron. Usmażonego posmarować pastą z fety i zwinąć w roladkę. Układać na talerzu zakończeniem zwijania do spodu, lub upiąć wykałaczką.
Smacznego :)
Bardzo smaczne połączenie, wszystko to, co bardzo lubię - bakłażan, feta i mięta..
OdpowiedzUsuń