Strony

9 czerwca 2011

Carpaccio z wędzonego łososia



Takie znów... po mojemu, bo nie z surowej ryby a wędzonej ;)  Często w mojej kuchni powstaje jakieś danie w wyniku przypadku i jest sumą czegoś, co znalazłam akurat w lodówce :) I tak też było tym razem. Carpaccio doskonale sprawdzi  się jako przystawka lub jako "coś" na głoda ;)


Składniki:
  • ok. 200g wędzonego łososia
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • kilka kaparów lub oliwek
  • 1 ogórek kiszony
  • sok z cytryny
  • świeży koper
  • pieprz

Łososia posiekać. Podobnie postąpić z cebulą, oliwkami i ogórkiem. Całość skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z oliwą i drobno pokrojonym koperkiem. Doprawić. Podawać udekorowane dodatkową gałązką kopru i plasterkiem cytryny.

Smacznego :)


  

Posted by Picasa

1 komentarz:

  1. ogórek kwaszony i zwykła cebula psuje smak. musi być łagodnie - cebula cukrowa i dobry konserwowy ogórek, niezwykle drobniutko posiekany i położony wianuszkiem obok.cebulę wcześniej posypać solą i cukrem żeby zmiękła i straciła goryczkę.

    OdpowiedzUsuń