Strony

13 kwietnia 2017

Pasta z wędzonej makreli

 


Pyszna pasta rybna tym razem przygotowana z wędzonej makreli, jajek i sera. Doskonale smakuje nie tylko w piątki :) Bardzo polecam :)


Składniki:
1 wędzona makrela

4 jajka
2 łyżki majonezu
270g białego sera
1 łyżka świeżej posiekanej kolendry
1 cebula 
kilka rzodkiewek (opcjonalnie)
sól, pieprz


Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Cebulkę i rzodkiewki pokroić w drobną kosteczkę, Kolendrę posiekać. Makrelę bardzo dokładnie obrać z ości i ze skóry.
Wszystkie składniki bardzo dokładnie zmiksować. Doprawić. Podawać z rzodkiewką i świeżym pieczywem. Smacznego :)








2 komentarze:

  1. Uwielbiam tego typu smarowidła kanapkowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności. Bardzo lubię też jajeczną. Taka prosta rzecz a cieszy. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń