Strony

2 lipca 2014

Jajecznica z boczniakami, duszoną cebulką i porem


Kto powiedział, że jajecznica musi być nudna? Pyszna cudownie aromatyczna budząca wszystkich domowników swym zapachem. Bardzo, bardzo Wam polecam :)


Składniki:
250g boczniaków (doskonałe będą również kurki)
2 cebule
1/2 małego pora
1-2 łyżki masła
7-8 jajek
sól, pieprz
rozmaryn

Boczniaki umyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, a pora w piórka.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć boczniaki na złoto. Zdjąć z ognia. Rozgrzać ponownie masło, wrzucić cebulę i pora i podsmażyć. Pod koniec dodać znów boczniaki i lekko doprawić solą, pieprzem i oprószyć rozmarynem. Wbić jajka i cały czas mieszając usmażyć do ulubionej konsystencji (ja preferuję leciuteńko ściętą). Smacznego :)


 
 

2 komentarze:

  1. hm! uwielbiam jajecznicę, a ta wersja jest intrygująca :)

    OdpowiedzUsuń
  2. cud miód, pychotka…….
    http://bit.ly/pakietmedyczny

    OdpowiedzUsuń