Strony

15 kwietnia 2011

Parówki w cieście francuskim



Świetna szybka przekąska :) Nie jest może szczytem kulinarnych marzeń ale znika ze stołu stosunkowo szybko i jak mówi mój synek: "dobra parówka nie jest zła" ;)

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
parówki (dobrej jakości)
żółty ser
ewentualnie białko do posmarowania





Ciasto pokroić na pasy szerokości ok. 2 -3 cm.

I teraz... są dwie metody:)

- pierwsza metoda to: parówki nacinamy lekko wzdłuż i w nacięcie wkładamy żółty ser uprzednio pokrojony w słupki a potem całość zawijamy w pas ciasta francuskiego

- druga metoda to: parówki owijamy w plastry zółtego sera a następnie w ciasto francuskie.
Można też posypać ulubionymi przyprawami (przed zawinięciem w ciasto ;)
 Całość można posmarować białkiem dla ładniejszego kolorku i glazurki przy zapiekaniu w uprzednio nagrzanym piekarniku. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz