Strony
▼
15 kwietnia 2011
Parówki w cieście francuskim
Świetna szybka przekąska :) Nie jest może szczytem kulinarnych marzeń ale znika ze stołu stosunkowo szybko i jak mówi mój synek: "dobra parówka nie jest zła" ;)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
parówki (dobrej jakości)
żółty ser
ewentualnie białko do posmarowania
Ciasto pokroić na pasy szerokości ok. 2 -3 cm.
I teraz... są dwie metody:)
- pierwsza metoda to: parówki nacinamy lekko wzdłuż i w nacięcie wkładamy żółty ser uprzednio pokrojony w słupki a potem całość zawijamy w pas ciasta francuskiego
- druga metoda to: parówki owijamy w plastry zółtego sera a następnie w ciasto francuskie.
Można też posypać ulubionymi przyprawami (przed zawinięciem w ciasto ;)
Całość można posmarować białkiem dla ładniejszego kolorku i glazurki przy zapiekaniu w uprzednio nagrzanym piekarniku. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz