Kolejna pyszna szybka propozycja do zestawu obiadów z serii "Dieta 1100" ;) Kaszę z pieczarkami już znacie :) Dzisiaj postanowiłam by dołączyła do niej fasolka szparagowa i grillowany indyk. Bardzo szybko i smacznie :) Polecam :)
POZOSTAŁE WYTYCZNE DOTYCZĄCE DIETY ORAZ POSIŁKÓW NA I i II ŚNIADANIE ORAZ KOLACJĘ SĄ POD TYM LINKIEM - (KLIK)
Składniki:
25g kaszy (jaglana lub np jęczmienna)
200g pieczarek
1 cebula
2 łyżeczki oliwy
sól, pieprz
100g filetu z indyka
fasolka szparagowa
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
mały ząbek czosnku
odrobina koperku
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.
Jogurt wymieszać z przeciśniętym czosnkiem i posiekanym koperkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kosteczkę i zezłocić
na łyżeczce oliwy. Pieczarki pokroić w plastry. Podsmażyć na łyżeczce
oliwy. Przykryć i dusić do miękkości. Dodać wcześniej podsmażoną cebulę,
doprawić i wymieszać.
Filet indyka oprószyć sola i pieprzem. Podsmażyć na patelni grillowej (natłuścić ją delikatnie łyżeczką oliwy).
Na talerz wykładać grillowanego indyka, fasolkę i kaszę. Smacznego :)
Taki prosty obiad a na pewno pyszny! Robię dzisiaj :)
OdpowiedzUsuń