Strony

12 stycznia 2014

Kasza jęczmienna ze smażoną kiełbasą



Bywają takie dni jak dzisiaj, że nie mam ani czasu, ani ochoty na siedzenie w kuchni :) Tak, tak :) Też czasami lubię odpocząć od gotowania ;)  Dzisiaj dodatkowo nie wychodziłam z domu, nie robiłam zakupów więc był to idealny moment na posprzątanie lodówki :) Szybko i pysznie choć niekoniecznie dietetycznie ;) Polecam baaaardzo :)


Składniki:
200g kaszy jęczmiennej
2 duże laski kiełbasy (najlepiej wiejskiej domowej - klik)
2 cebule
2 łyżki smalcu gęsiego (klik) 
sól, pieprz


Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Smalec rozgrzać na patelni. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na złoto. Zdjąć z ognia. Kiełbasę pokroić w kosteczkę i podsmażyć (można też pokroić w plastry a potem po usmażeniu krótko zmiksować ). Ugotowana kaszę wymieszać z podsmazoną cebuka i kiełbasą. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego :)
 



3 komentarze:

  1. Banalnie proste, a na pewno smaczne! Świetny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  2. dzisiaj zrobiłam na obiad ;)
    brakuje mi tylko ogórka kiszonego lub konserwowego :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuje za ten przepis 😉 Mąż pojedzony po pracy ja się nie narobiłam. A po za tym pyszne 🤗 Oby wiecej takich przepisów

    OdpowiedzUsuń