Strony

30 grudnia 2013

Drink bombardini, bombardino


Idealny na zimowe wieczory, pyszny rozgrzewający napój, a raczej drink :) Bombardini czasem nazywany bombardino to ciepły likier jajeczny z grubą warstwą bitej śmietany. Bardzo pyszna propozycja. Jeśli lubicie to pozwoliłam sobie przypomnieć ten przepis... Jeśli nie znacie - spróbujcie koniecznie :) Polecam baaaardzo :)

Składnki na dwie porcje :
350ml likieru advocat (klik)
350ml śmietany kremówki
cukier puder do smaku
cynamon do posypania

Śmietanę ubić na sztywno z odrobiną cukru pudru. Likier podgrzać (nie gotować). Przelać do dużych kieliszków lub szklaneczek do połowy. Drugą połowę uzupełnić bitą śmietaną. Można delikatnie posypać cynamonem lub czekoladą.
Smacznego :)








6 komentarzy:

  1. w końcu coś o drinkach i koktajlach na blogach kulinarnych!
    trzeba zapełnić tą niszę, czekam na więcej ciekawych pomysłów ;)
    u mnie szykuje się notka o pracy barmana i szeroko pojętej gastronomii,
    Zapraszam, pozdrawiam i dodaję do obserwowanych!

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś wspaniałego... :) Uwielbiam adwokat, a jeszcze ta kremówka! Cudo.

    OdpowiedzUsuń
  3. oj bardzo smakowita rozpusta :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ooooo...ja z dostawą do domu poproszę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  6. Narobiłam błędów literowych. Teraz sprawdzam. Który z przepisów jest oryginalny z dodatkiem kawy, czy brandy, do tych powyższych składników.

    OdpowiedzUsuń