Strony

19 kwietnia 2024

Sałatka z gorgonzolą, mango, awokado i granatem

  

 

 

Błyskawiczna w przygotowaniu, niesamowicie efektowna i smaczna sałatka o słodko orzechowych nutach. Jeśli nie lubicie rukoli z powodzeniem możecie wykorzystać szpinak baby, roszponkę lub mix sałat. Przepis wielki temu wygrzebany na stronie Kwestia smaku. Polecam Wam bardzo :)


Składniki:
  • 2-3 garści rukoli, roszponki lub szpinaku baby
  • 1 mango
  • 1 awokado
  • 100g sera z błękitna pleśnią 
  • 1/2 szkl. orzechów włoskich 
  • 1/3 owocu granatu

Składniki na dressing:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Składniki na sos bardzo dokładnie wymieszać np roztrzepać w malutkim słoiczku.
Na półmisku wyłożyć sałatę. Na niej ułożyć pokrojone w kostkę: awokado, mango i ser. Następnie orzechy niezbyt drobno posiekane i granat. Całość polać sosem.
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz