tag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post6652124145963202829..comments2024-03-27T13:37:16.636+01:00Comments on moje pasje: Nalewka z czerwonej porzeczkimoje pasjehttp://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-83399705805657417692016-07-14T13:00:23.285+02:002016-07-14T13:00:23.285+02:00Syrop dodajemy do alkoholu po jego wystudzeniu. Mu...Syrop dodajemy do alkoholu po jego wystudzeniu. Musi wyć zimy. Pozdrawiammoje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-1298259517378916872016-07-12T23:00:23.070+02:002016-07-12T23:00:23.070+02:00Również zrobiłem nalewkę według powyższego przepis...Również zrobiłem nalewkę według powyższego przepisu i jej konsystencja wyszła galaretowata, a to dopiero pierwszy dzień po zmieszaniu wszystkich składników. Moje pytanie, w jakim odstępie czasowym należy dodać syrop i alkohol do soku ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09725012397492455552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-60868174687204821742015-07-15T19:02:26.271+02:002015-07-15T19:02:26.271+02:00Szczerze mówiąc nie miałam takiej sytuacji... Kons...Szczerze mówiąc nie miałam takiej sytuacji... Konsystencja taka może wynikać ze zbyt dużej ilości cukru.... Na pewno było tyle ile w przepisie?moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-13964817180134699102015-07-12T10:44:17.743+02:002015-07-12T10:44:17.743+02:00Kolejne pytanie. Czy po tygodniu to normalne ze ma...Kolejne pytanie. Czy po tygodniu to normalne ze ma konsystencję kisielu lub rzadkiego budyniu? Wszystkie składniki dalem jak w tym przepisie. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11177004833528078857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-14026783948285261182015-07-09T23:09:13.655+02:002015-07-09T23:09:13.655+02:00szczelnie zamknięte ;) A z mniejszej ilości spiryt...szczelnie zamknięte ;) A z mniejszej ilości spirytusu wyjdzie intensywniejsza w smaku - Może być za słodka ;)moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-44379359938572538802015-07-07T10:54:41.290+02:002015-07-07T10:54:41.290+02:00Szczelnie zamknięte czy lepiej z korkiem z odpowie...Szczelnie zamknięte czy lepiej z korkiem z odpowietrzenien? A 0,7l spirytusu styknie? Czy będzie slabizna?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11177004833528078857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-41115278633078766222014-10-08T20:05:36.654+02:002014-10-08T20:05:36.654+02:00Dziewczyny, jakie stężenie spirytusu? Zaczynam w n...Dziewczyny, jakie stężenie spirytusu? Zaczynam w nalewkach i pomyślałem, że jak wleję 95% to zrobię jedynie mocną wódkę. Pomóżcie nalewkowemu laikowi 8-)slavkohttps://www.blogger.com/profile/14318263428775492705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-73092485463471288402013-07-05T11:32:43.663+02:002013-07-05T11:32:43.663+02:00Dziś nastawiam porzeczki :DDziś nastawiam porzeczki :DAndźkahttps://www.blogger.com/profile/06953511762764702896noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-3545923652867570132012-06-19T21:13:43.182+02:002012-06-19T21:13:43.182+02:00dokładnie inspirowałam się Wielką Księga Nalewek w...dokładnie inspirowałam się Wielką Księga Nalewek w opracowaniu Jana Rogali o nieco innym nr ISBN (978-83-7626-353-3):)Ta ksiązka jest bardzo fajna i godna polecenia :) Wiele nalewek z niej robiłam i super wychodzą, a w tej porzeczkowej dodałam "tylko" cukier, pominęłam cynamon i goździki i 2 litry wódki zastąpiłam 1 litrem spirytusu i 1/2 litra wody... Z oryginalnego przepisu poza porzeczami niewiele zostało... ale jeśli to w czymś pomoże to już uzupełniam punkt wyjścia od którego zaczynałam tą nalewkę :) <br />Pozdrawiam.moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-70156358850143233522012-06-19T20:37:38.642+02:002012-06-19T20:37:38.642+02:00Przepis z książki pt. Wielka księga nalewek. ISBN ...Przepis z książki pt. Wielka księga nalewek. ISBN 978-83-7770-370-0Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-27890380518740735762011-09-01T19:51:10.367+02:002011-09-01T19:51:10.367+02:00zrobię w przyszłym roku ...na pewno zrobie:) w tym...zrobię w przyszłym roku ...na pewno zrobie:) w tym roku porzeczki jakos szybko z krzaczka znikneły:)Jolanta szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-66140674526872374252011-09-01T18:09:18.826+02:002011-09-01T18:09:18.826+02:00Wspaniałe zastosowanie czerwonej porzeczki, owocu ...Wspaniałe zastosowanie czerwonej porzeczki, owocu w swoim jestestwie zdecydowanie zbyt kwaśnego, jak na moje podniebienie. Mam dwa krzaczki, eksperymentowałam już z konfiturami, sokami, kompotami i ciastami, z których, przyznam otwarcie, tylko tarta z czerwoną i czarną porzeczką, przypadła mi do gustu. Czemu więc nie nalewka :)<br /><br />Pozdrawiam,<br />WeronikaWeronikahttps://www.blogger.com/profile/15346569973597289052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-9701554247391058542011-09-01T10:16:03.978+02:002011-09-01T10:16:03.978+02:00uwielbiam nalewkę porzeczkową, robiłam rok temuuwielbiam nalewkę porzeczkową, robiłam rok temuNinahttps://www.blogger.com/profile/03295508305290951755noreply@blogger.com