tag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post4131528386513189082..comments2024-03-27T13:37:16.636+01:00Comments on moje pasje: Schab dojrzewający w przyprawachmoje pasjehttp://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-49066827421423939452021-05-17T17:58:28.289+02:002021-05-17T17:58:28.289+02:00Dziś zdjąłem z haka po 2 tygodniach porostu niesam...Dziś zdjąłem z haka po 2 tygodniach porostu niesamowity smak szczerze polecam przpychota 😀😀😀😀😀Tomasz Kujawahttps://www.blogger.com/profile/06966441305533955362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-15460945379462527812021-04-27T19:10:41.886+02:002021-04-27T19:10:41.886+02:00Właśnie powiesiłem i czekam wraz z rodzinką na pys...Właśnie powiesiłem i czekam wraz z rodzinką na pyszności,szczerze polecam palce lizać 😄😄😄😄Tomasz Kujawahttps://www.blogger.com/profile/06966441305533955362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-89974101624121485512020-01-03T18:57:59.104+01:002020-01-03T18:57:59.104+01:00jedyna wada tego schabu to jest ta że szybko traci...jedyna wada tego schabu to jest ta że szybko traci się ze stołu edekhttps://www.blogger.com/profile/13165581849461133016noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-26877030610017967122019-11-11T14:58:38.668+01:002019-11-11T14:58:38.668+01:00Mój 2 dzień w lodówce dzisiaj sól a robię to już d...Mój 2 dzień w lodówce dzisiaj sól a robię to już dawno jest po prostu superrrr kupnem w sklepie się chowają 😆😆😆😆😆😆Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05206382470110344177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-22241298793941124842019-02-06T07:17:16.553+01:002019-02-06T07:17:16.553+01:00Mój właśnie oddał wodę teraz pora na zioła, zastan...Mój właśnie oddał wodę teraz pora na zioła, zastanawiam się tylko czy po obtoczeniu w zioła powiesić go bez pończochy, zobaczę jak wyjdzie i dam znać za jakiś czas.Pupilaki.plhttps://www.blogger.com/profile/06973262592052549933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-11523289432461692762018-12-29T12:37:01.223+01:002018-12-29T12:37:01.223+01:00Cukier to trucizna.Cukier to trucizna.realistahttps://www.blogger.com/profile/05160347580762625879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-86265953053041218012018-03-13T14:40:06.016+01:002018-03-13T14:40:06.016+01:00Nie możesz mieć pasożytów w tym schabie.Bo z pewno...Nie możesz mieć pasożytów w tym schabie.Bo z pewnością ja,Ty oraz pozostali kupujemy schab u sprawdzonego dostawcy (rzeźnik) A tam mięsko na pewno bada weterynarz .<br />Moje dwa schabiki właśnie przechodzą etap "soli " już nie mogę się doczekać 😎☺👍storczykhttps://www.blogger.com/profile/04053597634482640236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-31076506462577753142018-01-31T10:31:22.426+01:002018-01-31T10:31:22.426+01:00Witam
Nie chciałem nikogo zniechęcić lecz uzyskać ...Witam<br />Nie chciałem nikogo zniechęcić lecz uzyskać kompetentną odpowiedź ;-)<br />Proszę mi powiedzieć, jak się ma kwestia zagrożenia pasożytami w wyrobach tak przygotowanych? To znaczy suszonych, surowych<br />PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17143699073181622092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-19654132897079421682018-01-11T10:39:43.789+01:002018-01-11T10:39:43.789+01:00Jest super Też tak robię tylko że trzymam go dwa t...Jest super Też tak robię tylko że trzymam go dwa tygodnie. Potem do lodówki .<br />Nigdy nie trzymać w foliowym woreczku . Można w ręczniku papierowym.Stokrotkahttps://www.blogger.com/profile/08100805037075857838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-72393160687692182652017-12-14T16:41:55.425+01:002017-12-14T16:41:55.425+01:00Witam, robiłam schab. Wisiał ok tygodnia i był pys...Witam, robiłam schab. Wisiał ok tygodnia i był pyszny. ☺ Dziękuję za przepicsss. Idąc za ciosem zrobiłam teraz szynkę i wisi już 3 tyg. Jest również dobra, ale jest dosłownie tak twarda jak kamień i barrrrdzo ciężko się ją kroi. Czy tak powinno być? Smakoszhttps://www.blogger.com/profile/17676560126920353493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-58905380452825595572017-11-02T16:05:31.113+01:002017-11-02T16:05:31.113+01:00a co jesli pierwsze posypanie zrobilem z soli?a co jesli pierwsze posypanie zrobilem z soli?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15143693395634329668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-91683039985034165532017-09-28T20:36:48.154+02:002017-09-28T20:36:48.154+02:00Hehe czyli dosłownie wydusić ;) Dzięki pozdrawiamHehe czyli dosłownie wydusić ;) Dzięki pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06940909021783937476noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-74515763836629150902017-09-27T22:05:00.859+02:002017-09-27T22:05:00.859+02:00Mocno wyściskać :DMocno wyściskać :Dmoje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-74358412821189894272017-09-26T21:56:26.880+02:002017-09-26T21:56:26.880+02:00Witam.
Przymierzam się do przepisu jednak chciałby...Witam.<br />Przymierzam się do przepisu jednak chciałbym wiedzieć co to znaczy "wydusić" mięso?<br />PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06940909021783937476noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-81184187597404085472017-03-30T20:24:18.217+02:002017-03-30T20:24:18.217+02:00po to żeby puściło soki,bo w przeciwnym przypadku ...po to żeby puściło soki,bo w przeciwnym przypadku spleśnieje...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14440702512966798463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-23014039210506346592017-01-17T15:13:38.859+01:002017-01-17T15:13:38.859+01:00schabik jest pyszny u mnie wisiał 9 dni następny j...schabik jest pyszny u mnie wisiał 9 dni następny jak zrobię to będzie sobie wisiał 14 dni bo jest leszy. mam pytanie w jakim celu mięso obtaczamy w cukrze bo spotkałem się z przeciwnikami takiej czynności?pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16762231403505717527noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-65895617145728370372016-03-06T14:31:21.645+01:002016-03-06T14:31:21.645+01:00Pozwoliłem sobie wykorzystać w/w przepis. Super! W...Pozwoliłem sobie wykorzystać w/w przepis. Super! Wisiał siedem dni. Następny w moich wisielczych warunkach powisi pięć.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17103174507353783803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-9267669728261310102014-01-28T14:29:56.783+01:002014-01-28T14:29:56.783+01:00Dziękuję za opinie :) Słodki raczej być nie może j...Dziękuję za opinie :) Słodki raczej być nie może jeśli jest dobrze wypłukany ;) Schab w majeranku też może być dobry więc pewnie i tamten przepis wypróbuje. Pozdrawiam :)moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-6079346248282481732014-01-28T10:20:14.483+01:002014-01-28T10:20:14.483+01:00Dziekuje za zachete do zrobienia czegos nowego. Sc...Dziekuje za zachete do zrobienia czegos nowego. Schab jest dobry ale nie powalil mnie na kolana. Glownie dlatego ze jest zbyt slodki - duzo cukru i slodka papryka zabijaja smak soli. Znalazlam przepis na kuchnia w formie , ktory jest dobrze opisamy a przyprawy lepiej dobrane. Polecam sprobujcie smak jest lepszy gdy nie jest tak slodkoEwahttps://www.blogger.com/profile/14232986381353782390noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-70517748491497450782013-05-16T12:12:07.371+02:002013-05-16T12:12:07.371+02:00Przy tego typu wyrobach proponuję wydłużyć czas do...Przy tego typu wyrobach proponuję wydłużyć czas dojrzewania do kilku miesięcy :-) Wtedy zobaczycie jak z upływem czasu zmienia się smak wyrobu i konsystencja na duży +. PozdrawiamWyroby Domowehttps://www.blogger.com/profile/05188307596835696181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-45366472748150498212013-03-26T11:15:26.693+01:002013-03-26T11:15:26.693+01:00trudno mi powiedzieć ale wszystkie te długodojrzew...trudno mi powiedzieć ale wszystkie te długodojrzewające są coraz lepsze z czasem ;) Mojego już prawie nie ma ;)<br />moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-31638340034386834492013-03-25T12:49:59.880+01:002013-03-25T12:49:59.880+01:00A jak dlugi taki schab sie trzyma?A jak dlugi taki schab sie trzyma?Maggiehttps://www.blogger.com/profile/01200693731532481325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-92198044002383892512013-03-25T12:07:41.271+01:002013-03-25T12:07:41.271+01:00Mój dopiero z solą, też z przepisu Danusi ;)
Pozdr...Mój dopiero z solą, też z przepisu Danusi ;)<br />Pozdrawiam<br />AgnieszkaAgnieszkahttps://www.blogger.com/profile/14222571537333761923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-78077042290044781162013-03-24T17:01:20.863+01:002013-03-24T17:01:20.863+01:00wygląda jak polędwica łososiowa, którą uwielbiam, ...wygląda jak polędwica łososiowa, którą uwielbiam, smakuje podobnie? ciekawa jestemAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03988201134472845372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-51948661209261119392013-03-24T12:02:30.729+01:002013-03-24T12:02:30.729+01:00Jak nic kolej na mnie, koniecznie muszę go spróbow...Jak nic kolej na mnie, koniecznie muszę go spróbować , bo wszyscy chwalą ten schab na potęgę i już dłużej nie wytrzymam, jutro idę do rzeźnika:-) Olimpia Davieshttps://www.blogger.com/profile/03170922877640689542noreply@blogger.com