tag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post2826630740274204197..comments2024-03-27T13:37:16.636+01:00Comments on moje pasje: Biszkopt rzucanymoje pasjehttp://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-76252310273690111602018-08-14T15:02:05.848+02:002018-08-14T15:02:05.848+02:00Witam. Z przepisu korzystam już kilka lat i nigdy ...Witam. Z przepisu korzystam już kilka lat i nigdy się nie zawiodłam. Teraz chciałabym zrobić duży tort składający się z trzech biszkoptów, każdy upieczony z 4 jajek. Jakie porcje pozostałych składników należy przyjąć? Pozdrawiam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02077584684979894505noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-19710820962126926272017-10-07T21:08:25.468+02:002017-10-07T21:08:25.468+02:00Minimalnie. Można dodać oprócz soku z cytryny takż...Minimalnie. Można dodać oprócz soku z cytryny także startą skórkę (tylko ta żółta część)moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-84691832084552553252017-10-06T14:36:39.911+02:002017-10-06T14:36:39.911+02:00Witam, chciałabym zrobić biszkopt cytrynowy, torto...Witam, chciałabym zrobić biszkopt cytrynowy, tortownica 28cm. Czy mam dodać więcej mąki jeżeli chce dodać soku z cytryny? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07757729556631346800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-37788567987220273372016-11-08T20:44:46.736+01:002016-11-08T20:44:46.736+01:00Wygląda obłednie :)Wygląda obłednie :)CleanGoodFoodhttps://www.blogger.com/profile/03846616108863283123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-970517739289862282015-10-31T19:59:36.205+01:002015-10-31T19:59:36.205+01:00Wychodzi zawsze wysoki :) Ten robiony był celowo z...Wychodzi zawsze wysoki :) Ten robiony był celowo z 5 jajek na tortownicy 26cm żeby blaty były cieniuteńkie :) Musze zrobić nowe zdjęcia i takie jak należy :) Ja też najczęściej ostatnio mieszam szpatułką choć robotem na najniższych obrotach też się sprawdza. Miesza delikatnie i piana nie opada ;) Zaraz to dopiszę . Pozdrawiam :)moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-537436114643040492015-10-31T09:30:26.122+01:002015-10-31T09:30:26.122+01:00Wyszedł Ci jakiś taki cienki, proponuję mąkę z mas...Wyszedł Ci jakiś taki cienki, proponuję mąkę z masą jajeczną wymieszać szpatułką, robotem zabijasz całą sprawę. Zwykle ten biszkopt rośnie naprawdę gruby, chyba, że taki był Twój zamiar i użyłaś mniejszej ilości składników. Pozdrawiam.Ninahttps://www.blogger.com/profile/09183357229962283528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-86391551837738073302014-05-23T12:02:36.630+02:002014-05-23T12:02:36.630+02:00ja robię biszkopt dokładnie tak jak z przepisu na ...ja robię biszkopt dokładnie tak jak z przepisu na blachę 26-28 cm i za każdym razem wychodzi ekstra, goście nigdy nie chcą wierzyć że tort zrobiłam własnoręcznie. Dziękuję Ci za przepis Jest rewelacyjny. Upiekłam tych biszkoptów już chyba ze 20 i za każdym razem idealny, bez octu bez proszku do pieczenia - lekki smaczny Po prostu świetny.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02900071445813434556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-79320847081401597002013-10-12T20:41:51.939+02:002013-10-12T20:41:51.939+02:00sposób z nitką najlepiej sprawdza się na biszkopci...sposób z nitką najlepiej sprawdza się na biszkopcie upieczonym dzień wcześniej, ten który ma być krojony tego samego dnia co był pieczony jest za świeży i często się rwie - takie jest moje spostrzeżenie<br />pozdrawiam :-)magdamhttps://www.blogger.com/profile/15071091639704993991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-68058257179622120482012-08-05T22:36:26.224+02:002012-08-05T22:36:26.224+02:00myślę że tak :) wystarczy ilość mąki pszenej zmnie...myślę że tak :) wystarczy ilość mąki pszenej zmniejszyć o 2 łyżki a w to miejsce dodać 2 łyżki kakao :)moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-66080159811646592722012-08-02T13:13:12.607+02:002012-08-02T13:13:12.607+02:00Pytanie - Czy ten biszkopt mozna zrobic w wersji k...Pytanie - Czy ten biszkopt mozna zrobic w wersji kakaowej? Jesli tak to proszę o pomoc w modyfikacji :)Ciocia Dorociahttps://www.blogger.com/profile/12305808481606674085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-28805717799815705542012-07-16T18:46:14.190+02:002012-07-16T18:46:14.190+02:00wspaniały przepis:)wspaniały przepis:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07965084734405634540noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-5196141003729588472012-06-11T22:37:41.858+02:002012-06-11T22:37:41.858+02:00Nie ma sprawy :) Polecam się na przyszłość ;)Nie ma sprawy :) Polecam się na przyszłość ;)moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-54817285044124746492012-06-11T22:08:51.479+02:002012-06-11T22:08:51.479+02:00Z nitką nie wychodzi...ale z tym nożem i nacinanie...Z nitką nie wychodzi...ale z tym nożem i nacinaniem dookoła, to może mi się uda. Dziękuję za podpowiedż !Danutahttps://www.blogger.com/profile/14964261977280630929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-28663491290990945402012-06-11T21:56:24.321+02:002012-06-11T21:56:24.321+02:00Niektórzy kroją za pomocą nici - ja próbowałam i n...Niektórzy kroją za pomocą nici - ja próbowałam i nie umiem ;) Kroję od zawsze nożem. Najpierw dookoła nacinam zaznaczając linie cięcia a następnie nożem nacinam coraz głębiej dookoła. Zawsze się równiótko przetną. Nóż nalezy prowadzić równo i pod tym samym kątem by nie narobić "zębów". Myślę że to tylko i wyłącznie kwestia wprawy i wypracowania własnej metody. Może Tobie się uda nitką... Musi być cieniutka a zarazem mocna. Oplatasz nicią dookoła i zaciskasz. Trzymam kciuki :)moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-87674093659837435962012-06-11T19:20:40.944+02:002012-06-11T19:20:40.944+02:00Ja nie mam problemów z upieczeniem biszkoptu. Ale ...Ja nie mam problemów z upieczeniem biszkoptu. Ale jak przyjdzie do przekrojenia na trzy blaty...istna masakra. Jak Ty to tak ładnie /równo/ robisz ?Danutahttps://www.blogger.com/profile/14964261977280630929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-1808639826097552812012-06-01T11:21:06.671+02:002012-06-01T11:21:06.671+02:00czytaj uważnie - źródło jest dokładnie podane na p...czytaj uważnie - źródło jest dokładnie podane na początku wraz z linkiem. Nieładnie to jets oskarżać bezpodstawnie...moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-77796907048499042042012-06-01T11:15:23.945+02:002012-06-01T11:15:23.945+02:00Kopia przepisu Dorotus, bez podania źródla. Nieład...Kopia przepisu Dorotus, bez podania źródla. Nieładnie...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-87772703381128302272012-01-30T15:23:13.001+01:002012-01-30T15:23:13.001+01:00Ciekawy koncept :D Zawsze mi się wydawało, że mnós...Ciekawy koncept :D Zawsze mi się wydawało, że mnóstwo ludzi strasznie się nad biszkoptami trzęsie, żeby tylko nie opadły i nie zrobił się zakalec. A tu proszę, takie troglodyckie potraktowanie biszkopta i to zgodnie z przepisem! Jestem zauroczona tym rzucaniem o podłogę :DToczkahttps://www.blogger.com/profile/14372560092928651120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-30029995376414655652012-01-23T21:47:14.650+01:002012-01-23T21:47:14.650+01:00idealny Ci wyszedł:) i taki gruby! czytałam już na...idealny Ci wyszedł:) i taki gruby! czytałam już na kilku blogach o tym rzucaniu biszkoptem.. mam nadal pewne obawy i cały czas się zastanawiam, jak to rzucanie właściwie wpływa na ten biszkopt?:) tzn, czy dzięki temu nie opada, jest bardziej miękki itp:)Blackdiamondinhttps://www.blogger.com/profile/08123949286838474716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-13479500456756526022012-01-23T21:01:12.675+01:002012-01-23T21:01:12.675+01:00duzo sie juz naczytalam o tym biszkopcie, ale jesz...duzo sie juz naczytalam o tym biszkopcie, ale jeszcze nie robilam, wiec przy najblizszej okazji musze wyprobowac:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-60680336034865339692012-01-23T16:25:08.331+01:002012-01-23T16:25:08.331+01:00:D no dokładnie Ostatnio też właśnie się zastanawi...:D no dokładnie Ostatnio też właśnie się zastanawiałam nad tym zjawiskiem :) Niejednokrotnie bliżej mam internet niż półkę z zeszytami :Dmoje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-77109001600616675442012-01-23T16:23:42.866+01:002012-01-23T16:23:42.866+01:00o widzisz!!! Taki z octem tez robiłam i tez jest s...o widzisz!!! Taki z octem tez robiłam i tez jest super :) Muszę go wygrzebać gdzieś z mojego zeszytu :) Mam jeszcze fajny przepis na biszkopta i też zawsze wychodzi z proszkiem do pieczenia ale ilość mąki i cukru jest wagowo dobierana za każdym razem do wagi jajek :) Obydwa prepisy kiedyś wrzucę :)moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-28826253739573410722012-01-23T14:43:48.476+01:002012-01-23T14:43:48.476+01:00Elizo, też korzystam z tego przepisu na rzucany bi...Elizo, też korzystam z tego przepisu na rzucany biszkopt, już wiele razy go wypróbowałam i biszkopt jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Choć mam jeszcze jakiś babciny przepis, podobno niezawodny, ale jeszcze go nie wypróbowałam :) ps. Co ten wszechobecny Itnernet robi z ludźmi, łatwiej skorzystać z przepisu znalezionego w sieci niż z takiego z zapisek rodzinnych :DKasia, Slodkie fantazjehttps://www.blogger.com/profile/12579964357886348805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-88476222600065023632012-01-23T14:38:58.758+01:002012-01-23T14:38:58.758+01:00Też robię ten biszkopt i jest niezawodny ;)Też robię ten biszkopt i jest niezawodny ;)Angelika Szostakhttps://www.blogger.com/profile/08381363669582739053noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-64173193301867392102012-01-23T14:01:45.762+01:002012-01-23T14:01:45.762+01:00Ja popełniłam ostatnio biszkopt bez proszku, ale z...Ja popełniłam ostatnio biszkopt bez proszku, ale z dodatkiem kakao - nie rzucałam nim, a mimo to wyszedł idealny. <br />Kiedyś spróbowałam (chyba ze dwa razy) z tym rzucaniem i w przypadku mojego biszkoptu niczego to nie zmieniało. <br />Z dodatkiem mąki ziemniaczanej też piekę jeden z biszkoptów, ale z proszkiem i dodatkiem octu, który ścina białka i nie pozwala biszkoptowi opaść. <br />Z tortami eksperymentuję od wielu lat i chyba ten biszkopt z octem jest moim ulubionym, choć ten bez proszku też wyszedł super - metodą babci z dodatkiem soku z cytryny. <br />Ważne, aby znaleźć taki "swój" biszkopt, który jest niezawodny :-)Margarytkahttps://www.blogger.com/profile/15877267190926892940noreply@blogger.com