tag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post8004535342898637208..comments2024-03-27T13:37:16.636+01:00Comments on moje pasje: Kapuśniak na żeberkachmoje pasjehttp://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-88073435824893144422014-10-03T10:37:19.412+02:002014-10-03T10:37:19.412+02:00średni garnek ok 3-4 litry. Potem ewentualnie uzup...średni garnek ok 3-4 litry. Potem ewentualnie uzupełnisz wodą do odpowiedniej konsystencjimoje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-6567588351809790082014-10-02T14:06:57.334+02:002014-10-02T14:06:57.334+02:00W jakiej ilości wody gotować mięso ? ;)W jakiej ilości wody gotować mięso ? ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00558407797820539013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-70950090900772782092012-11-06T01:15:19.045+01:002012-11-06T01:15:19.045+01:00Nie robię od końca zapewniam Cię :) ... Mięso obsm...Nie robię od końca zapewniam Cię :) ... Mięso obsmażam po ugotowaniu. Jeśli obsmażysz surowe - zamkniesz szybko pory i większość smaku zostawisz w mięsie a mi zależy na tym żeby trafił on do wywaru. Ziemniaków nie gotuję osobno żeby nie wygotowywać jego wartości. Gotując osobno - wszystko odcedzisz i wartości i smak. Zasmażki do kapuśniaku nie daję bo nie lubię. Ja lubię taki i taki proponuję ;)moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-64404430935697362692012-11-02T08:17:09.355+01:002012-11-02T08:17:09.355+01:00dlaczego robisz od końca? taki wiejski eintopf a n...dlaczego robisz od końca? taki wiejski eintopf a nie prawdziwy polski kapuśniak mięso trzeba obsmażyć, kapustę - osobno też lekko przesmażyć zalać wodą i włożyć mięsko.i niech się razem pyrczy. a ziemniaki gotuje się osobno pokrojone w kostką i na koniec dokłada.tylko najpierw trzeba wyjąć żeberka zanik się rozpadną, obrać z kości, mięso pokroić i włożyć do kapusniaku. a na koniec zapalić cabelką przyjmażoną z boczkiem i ew. łyżeczką mąki ( rumiana zasmażka).Evuniahttps://www.blogger.com/profile/10308833563166555930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-12232664826336379312012-10-31T19:48:07.390+01:002012-10-31T19:48:07.390+01:00O wow! Ale cudownie pięknie podana. Uwielbiam :)O wow! Ale cudownie pięknie podana. Uwielbiam :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-70214728291314773172012-10-31T15:05:04.017+01:002012-10-31T15:05:04.017+01:00Pychota :) Mój dziadek robił podobny, właśnie na ż...Pychota :) Mój dziadek robił podobny, właśnie na żeberkach!whinesshttps://www.blogger.com/profile/03799695771262840709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-39915922326068357292012-10-31T12:31:51.077+01:002012-10-31T12:31:51.077+01:00Pyszny, w sam raz na jesienne chłody:)Pyszny, w sam raz na jesienne chłody:)Anullahttps://www.blogger.com/profile/04428505430875079559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-42889301652764754612012-10-31T08:35:54.089+01:002012-10-31T08:35:54.089+01:00hmm o kapuśniaku myślę już chyba od kilku tygodni....hmm o kapuśniaku myślę już chyba od kilku tygodni... chyba w końcu trzeba ugotować :)Agnusbehttps://www.blogger.com/profile/15733032048399376080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2642736242083580528.post-43716643856020622852012-10-31T08:20:46.910+01:002012-10-31T08:20:46.910+01:00Pycha, chodzi za mną kapusta :)Pycha, chodzi za mną kapusta :)Zielaczekhttps://www.blogger.com/profile/16563504956915134671noreply@blogger.com